Website Replika Promosi: http://www.kelantangold.biz/tokmat

| Share This  

Untitled Document

Link Kami

http://www.kelantangold.biz/images/rate.gif

Login Area

 Username

 

 Password

 

   

Web Pengedar

Rahmat Mohamad Tahal
Hp: 0129159988

YM: tokmat9988

Email:

 tokmat9988@gmail.com  

 

Wakil Kawasan

Wakil Diperlukan! Anda Berkomitmen Untuk Mewakili Negeri Anda? Peluang Niaga Semakin Mudah! Jom...

KLIK UNTUK KE LINK

WAKIL KAWASAN

 


Perlis


Kedah


Penang


Perak


Selangor


N.Sembilan


Melaka


Kelantan


T'ganu


Pahang


Johor


K.Lumpur


Sarawak


Sabah

Isi Form Di Bawah

Untuk Jadi Wakil

Username

Nama

E-mail

No. Hp

Bandar

Negeri

  http://www.kelantangold.biz/images/fblink.jpg  http://www.kelantangold.biz/images/twitterlink.jpg

BBM Pin :
     
 

FAKTA : Nilai Matawang Semakin Susut Tetapi Nilai EMAS Semakin LEBAT!

Wang VS Emas

---------------------------------------------------

Anda tersangat rugi kerana mengabaikan emas dan terus menyimpan wang dengan membuat pelaburan di bank, ASB, insuran, saham dan lain-lain!

---------------------------------------------------

...Perhatikan...

Tujuh Sebab Utama Anda WAJIB Simpan Emas Bermula Tahun 2012!

Anda RUGI Simpan Wang Kerana..

Anda UNTUNG Simpan Emas Kerana..

Keuntungan setakat 4-8 % dalam setahun

Untung 20-40 % dalam setahun atau lebih

Hanya pihak bank yang beli matawang

Terdapat banyak pihak yang bersedia untuk membeli emas jadi tak rugi anda simpan emas

Ekonomi merudum, nilai matawang turut jatuh teruk

Ekonomi merudum, harga kekal atau menjadi lebih tinggi

Hari demi hari nilai matawang semakin murah

Sebaliknya emas semakin mahal nilainya

Sifatnya yang mudah dicetak dan menyebabkan inflasi

Emas sukar untuk diciplak dan sangat berpotensi meningkatkan ekonomi

Wang dalam bentuk kertas ataupun syiling boleh dimusnahkan dan tidak lagi boleh digunakan

Emas walaupun dilentur, nilainya masih mahal dan boleh digunakan

Matawang ringgit Malaysia hanya boleh digunakan di negara kita dan tidak di negara lain

Anda boleh gunakan emas untuk membeli belah walaupun di negara Afrika!

 

Dan terdapat banyak lagi kelebihan emas berbanding wang. Jadi, mengapa simpan wang sedangkan simpan emas lebih menguntungkan..!

Daripada : Usahawan Emas, Kelantan Gold

Tarikh: November 2012

RE : Nilai Matawang Menyusut, Nilai Emas Semakin Tinggi!

Salam hormat sahabat internet sekalian,

Saban hari kita membaca atau mendengar berita tentang ekonomi dunia yang tidak menentu. Sekejap bagus. Sekejap tak bagus. Semua orang tahu. Apabila tidak bagus, nilai matawang yang wujud di dunia ini dengan senang jatuh.

Anda boleh rasa kesannya apabila anda mengeluarkan duit untuk berbelanja barangan dapur. Secara kasar, cuba anda bandingkan nilai RM 50 bagi tahun 2000 dan 2012 apabila dibelanjakan di pasar :

Jenis Barang

Kuantiti

Harga (RM)

Tahun 2000

Tahun 2012

Beras

10 KG

15

25

Ayam

2 KG

8

12

Daging

1 KG

10

14

 

Jumlah

33

51

 

Baki

17

(-) 1

Nilai RM 50 tahun 2000 VS tahun 2012

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apakah pendapat anda selepas melihat jadual di atas?

Pada tahun 2000, hanya dengan sekeping RM 50 anda mampu membeli sekampit beras, 2 kilo ayam, sekilo daging dan masih menyimpan baki sebanyak RM 17. Melalui duit baki itu, anda boleh gunakan untuk membeli barangan yang lain 

Apabila masuk ke tahun 2012, sekeping RM 50 sudah tidak cukup untuk membeli ketiga-tiga barang yang ditunjukkan. Ternyata, nilai RM 50 pada tahun 2000 dengan tahun 2012 amat jauh berbeza. Tetapi..

Mengapa Nilai Matawang Semakin Susut? 

Jawapannya cukup mudah..

Kuasa matawang dunia iaitu US Dollar semakin lemah pengukuhannya. Anda tak perlu ‘study’ untuk fikirkan bagaimana hal ini boleh terjadi. Ini kerana, ianya adalah ilmu ekonomi yang kompleks untuk dihuraikan.

Sudah memadai anda tahu, nilai matawang jatuh apabila kuasa besar ekonomi dunia berada dalam keadaan tidak kukuh di pasaran.  

Tambahan pula, nilai matawang semakin sukar dikawal apabila terdapat sesebuah kerajaan mencetak wang tanpa memikirkan kesan buruk seperti inflasi dan hyperinflasi.

Akibatnya..

Harga 3 biji telur ayam di sebuah negara Afrika mencapai nilai 100 BILLION!

 

Sedangkan, pada satu ketika dahulu, 100 BILLION cukup besar nilainya dan membolehkan seseorang itu memegang gelaran jutawan walau di mana-mana negara sekalipun.

Mungkin, keadaan ini boleh menjadi lebih parah..

Krisis Ketidakstabilan Dunia!

Dengan berlakunya perang, bencana alam dan kejadian-kejadian lain yang tiada kesudahan, dijangkakan nilai matawang akan terus jatuh. Dan semakin banyak negara yang bakal jatuh miskin seterusnya MUFLIS

Malah, masalah kewangan yang anda hadapi boleh menjadi lebih parah dan meruncing!

Walhal, anda perlukan wang untuk..

  • Simpanan di hari tua – Usia anda makin lanjut. Bukan makin muda. Jadi, untuk menjamin masa tua anda nanti, anda perlu membuat simpanan. Tetapi, disebabkan anda mempunyai hutang. Anda gunakan duit simpanan untuk membayar hutang. Lama-kelamaan, duit simpanan anda semakin susut. Disebabkan duit simpanan anda hampir habis, anda join pula skim cepat kaya. Hasilnya anda muflis!

  • Beli hartanah – Anda memang perlukan duit untuk beli hartanah. Sekurang-kurangnya, anda harus sediakan RM 5000 untuk bayar deposit hartanah. Walaubagaimanapun, impian anda untuk memiliki hartanah tak kan tercapai. Sebabnya, anda tak ada duit simpanan. Tambah-tambah anda mempunyai banyak hutang. Buat loan untuk beli hartanah? Bermaksud hutang anda semakin bertambah! 

  • Belanja kahwin – Perbelanjaan kahwin sekarang ni makin mahal. Nak memetik bunga di taman, sekurang-kurangnya anda kena siapkan 20K. Barulah anda senang duduk. Kalau tak, jangan mimpi anda dapat kahwin dengan gadis pilihan. Tapi, jika duit anda cukup, anda nak buat majlis kahwin yang gilang gemilang pun boleh!

Dan.. Terdapat banyak lagi keadaan yang memerlukan anda menggunakan wang. Tetapi, anda tidak perlu bimbang..

Ini kerana, dijangkakan harga emas akan melonjak kepada tahap yang lebih tinggi tidak lama lagi. Lihat trend harga emas yang dibentuk pada 10 tahun yang lalu dari tahun 2003-2011 :  

http://www.kelantangold.biz/images/goldprice.gif

 

Graf harga emas dari tahun 2003-2011 yang terus meningkat

Mungkin anda masih lagi tertanya-tanya, mengapa harga emas cukup kukuh dan terus meningkat walaupun ekonomi dunia tidak menentu.

Harus diingatkan..

Emas bukan seperti wang yang cukup mudah untuk dihasilkan dengan menggunakan mesin cetak. Sumbernya adalah dari lombong emas yang tidak boleh dicipta oleh manusia. Ini menjadikan emas berada dalam kelasnya yang tersendiri dan hanya dikeluarkan pada kuantiti yang sangat terhad.

Sebab itulah apabila brand berjenama seperti Bonia mengeluarkan beg tangan dengan  jumlah yang terhad (contoh 10 unit). Harganya menjadi luarbiasa mahal dan sukar untuk dimiliki.

Situasi ini sama jugalah macam wang dan emas. Wang boleh dicetak tanpa had menjadikan nilainya semakin murah. Manakala emas dikeluarkan pada kuantiti yang terhad menjadikan nilainya semakin mahal.

Jadi, emas semakin mahal kerana sifatnya yang TERHAD!

Sudah Tiba Masanya Untuk Anda Lakukan Perubahan! Jika anda bijak dan tidak mahu terhimpit dengan masalah kewangan di masa hadapan, anda seharusnya menyimpan emas dengan memilih..


Kelantan Gold


Gambar di atas menunjukkan Kelantan Gold Bar dan Kelantan Gold Dinar
 


 

Kelantan Gold Bar dan Dinar dikeluarkan dan diedarkan oleh anak syarikat Sri Ayu Fine Gold (941250-V) iaitu Paradise Fine Gold (PFG) Sdn Bhd.

Paradise Fine Gold merupakan sebuah syarikat milik bumiputera sepenuhnya yang berdaftar dengan no. siri 974456-U. Syarikat ini menjalankan perniagaan jual/beli emas, barangan kemas, dinar, gold bar, dan juga membeli emas lama berserta surat pajak.

Produk utama syarikat ini merangkumi koleksi premium emas tulen iaitu Kelantan Dinar, Kelantan Gold Bar dan i-Jewell yang diperbuat daripada barangan kemas buatan emas 999 dan 916.

 

Mengapa Anda Perlu Pilih Kelantan Gold 

1.Emas yang dikeluarkan oleh syarikat PFG diedarkan pada harga yang paling kompetitif.  Anda boleh dapatkan Kelantan Gold Bar dan Dinar dengan harga borong.

2.Syarikat PFG sentiasa mempunyai stok emas dan amat mudah diperolehi daripada pengedar-pengedar.

3.Syarikat PFG bersedia untuk membeli semula emas yang telah dijual pada harga semasa walaupun emas yang disimpan tercalar, kemek, bengkok dan cair.

4.Syarikat PFG adalah hakmilik orang Melayu/Islam dan setiap urusan jual beli berlandaskan hukum syariat.

5.Syarikat PFG menawarkan emas dalam pelbagai saiz, berat dan bentuk.

6. Emas-emas yang dikeluarkan oleh syarikat PFG diterima di serata cawangan Ar-Rahnu

7.Kaedah tempahan emas yang dijamin mudah, cepat dan selamat kerana diuruskan secara terus oleh syarikat PFG.

 

Apa yang anda tunggu lagi? Klik butang tempahan di bawah sekarang untuk miliki Kelantan Gold Bar atau Kelantan Gold Dinar pada saat ini juga.

Atau..hubungi saya

Saya bersedia menjawab segala pertanyaan anda berkenaan Kelantan Gold. Terus hubungi saya melalui saluran di atas.

Sekian, terima kasih.

Anda berminat untuk menjadi pengedar Kelantan Gold? Klik link di bawah untuk mendaftar sebagai pengedar Kelantan Gold dan nikmati pelbagai faedah yang ditawarkan :

  

P.S. Sekiranya anda simpan duit yang banyak di dalam bank, anda harus risau berkenaan nilai matawang yang semakin susut. Tetapi jika anda menyimpan emas, anda tidak perlu risau kerana nilai emas sentiasa meningkat dan terus meningkat!

P.S.S. Ya! Nilai emas juga boleh jatuh. Walaubagaimanapun, nilai yang jatuh tidak bertahan lama dan akan naik kepada harga yang lebih tinggi. Tidak seperti nilai matawang. Ianya mudah jatuh dan sangat sukar untuk naik kepada harga yang lebih tinggi!  

P.S.S.S. Kelantan Gold menyediakan emas dan dinar pada harga yang cukup kompetitif. Tiada syarikat lain setanding dengan harga yang kami tawarkan. Jadi, apa yang anda tunggu lagi? Dapatkan emas dan dinar keluaran Kelantan Gold pada saat ini juga untuk mencapai keuntungan pada masa hadapan!

 

 

 

Pengumuman

Selamat datang!!! Anda sekarang berada di laman Group Kelantan Gold Group, anda berpeluang untuk membeli emas dengan harga Borong & menjana pendapatan yang lumayan.

Tingkatan prestasi kewangan, gandakan ia dengan cara yang lebih mudah, lebih pantas melalui Simpanan EMAS yang tidak susut nilai..

Salam Eidulfitri, Maaf Zahir & Batin kepada muslimin & muslimat dari kami Warga KelantanGold.net.... Jom tukarkan simpanan wang kepada simpanan Emas bagi mengelakkan susut nilai & Inflasi!!

Seminar Mini Strategi Jutawan Emas Kelantan Gold Pada 23/06/2012 (SABTU) Jam 8.00 Malam di KOTA KINABALU, SABAH. Yuran: PERCUMA!! Tempat TERHAD!! Pendaftaran Sila SMS NamaEmailKGKK hantar ke 014-290 1177



Mini Seminar Strategi Jutawan Emas Kelantan Gold Pada Setiap Hari Jumaat Jam 9 Pagi di Kelantan Gold Training Centre,Kg. Raja Besut Terengganu. Yuran: PERCUMA!! Tempat TERHAD!! Pendaftaran Sila SMS Nama, Email, Tempat Seminar hantar ke 014-290 1177



PERHATIAN!! Pra-Daftar hanya diberikan masa 7 Hari untuk menjadi PENGEDAR SAH!! Selepas Dari daripada 7 Hari pihak kami akan padamkan keahlian Pra-Daftar untuk melancarkan proses laman web group kami.. Harap Maklum.

TERKINI!!! Ambil peluang keEMASan ini.. harga hari ni telah naik berbanding kelmarin.. Jom beli & simpan Emas atau jadi pengedar Sah Kelantan GOLD.. Modal permulaan untuk menjadi Tokey EMAS serendah RM3100++ sahaja!!

Seminar Mini Strategi Jutawan Emas Kelantan Gold Pada 09/06/2012 (SABTU) Jam 8.30 Malam di Safira Country Club, Seberang Jaya Pulau Pinang. Yuran: PERCUMA!! Tempat TERHAD!! Pendaftaran Sila SMS NamaEmailKGP hantar ke 014-290 1177

Web Statistik

 
Jum. Ahli : 272
Jum. Ahli VIP : 61
Jum. Ahli Free : 211
Jum. Online : 1 online


 

Dealer Terkini

   zkcuevae
   (New York)
    1970-01-01 07:30:00
   roslan bin zainuddin
   (bandar baru bangi)
    2013-12-30 11:55:52
   hairudin hassan
   (sandakan)
    2013-10-21 22:11:44
   Rosma Diana Bt Mamat
   ( Kota Bharu)
    2013-10-04 07:56:18
   hamim bin abdul latif
   (shah alam)
    2013-10-03 22:53:56

Admin Support

 
http://www.kelantangold.biz/images/kamarkasyidi.jpg
 
Muhamad Kamarkasyidi
(3rd Agency Manager / Founder, KelantanGold.net)

Hp: 014 290 1177

013-986 3132

YM: kasyidi84

Email:

 support@KelantanGold.net  

  BBM Pin : 28167D68

 

http://www.kelantangold.biz/images/ust.muhammadnadzaruddin.jpg

 

Ust. Muhammad Nadzaruddin Abd Wahab

(Executive Speaker / Co-Founder, KelantanGold.net)


 

 

 

 

Copyright 2011 kelantangold.biz All rights reserved

Disclaimer: This refferal website is belongs to kelantangold.biz Group. It is not an official website of the company we join. The estimation income is just a simulation based on the marketing plan. The real figure is depends on personal effort as well. We are not promise any kind of figures that you might get. All persons reproducing, redistributing, or making commercial use of this information are expected to adhere to the terms and conditions asserted by the copyright holder. Transmission or reproduction of protected items beyond that allowed by fair use as defined in the copyright laws requires the written permission of the copyright owners.